Project Description

Wedstrijd schoot Héolia® T racing

Wedstrijd schoot Héolia T Racing van Lancelin met een mantel van Technora®, Dyneema® en Polyester

Héolia®  Racing is in 2012 speciaal ontwikkeld als wedstrijd schoot voor wedstrijdjachten en high performance toerjachten. Dat is gedaan omdat sommige wedstrijdzeilers de Hélios T iets te stijf vonden om als schoot te gebruiken. Inmiddels wordt Heolia® Racing intensief gebruikt op de jachten van de  Vendee Globe en de Transat Jacques Vabres. Maar ook  in het Nederlandse ORC wedstrijdveld wordt de Heolia® Racing vaak gebruikt door fanatieke teams.

Mantel met drie vezels

Het verschil tussen Hélios® T en Héolia®  is het feit dat mantel uit drie vezels bestaat. Naar keuze Technora® of  Vectran® als gripvezel en Dyneema® en Polyester. De aanwezigheid van Dyneema® in de cover maakt de lijn iets soepeler dan de traditionele Hélios T.  Daardoor is de lijn makkelijker trimbaar op de lier, zonder aan slijtvastheid in te boeten.

Leverbaar met diverse kernen

De wedstrijd schoot Héolia® Racing is standaard leverbaar met een 12-strengs Dyneema® SK78 en SK99 racing kern, die voorgerekt en gecoat is.  Voor spinnakerschoten wordt omwille van de soepelheid ook wel gebruik gemaakt van een 16-strengs ongecoate kern.

Alternatieven wedstrijd schoot Heolia®

Als u minder intensief wedstrijden zeilt dan is de Albatros® Racing een goed alternatief. Zeilt u op een rond-of platbodemjacht en zoekt u een high-tech schoot, maar bent u gebonden aan de kleuren wit en beige overweeg dan onze grip schoot Nomex® .

Constructie Heolia® Racing

Kern     : 12-strengs met 100% voorgerekt en gecoat Dyneema® SK78 of SK99
Mantel : Mix van Technora® of Vectran®/ Dyneema® /Polyester