Project Description

Lijnen voor wedstrijdboten Hélios® T-Racing

Hélios

Helios® T Racing is een van de top lijnen voor wedstrijdboten van Lancelin. Door de 12-strengs gevlochten en gecoate kern met Dyneema® onstaat een lijn met minimale constructieve rek en kruip.  Door de Technora in de mantel wordt de lijn zeer slijtvast en heeft betere grip in de stoppers. Voor vallen gebruiken we altijd geel Technora en voor trimlijnen Zwart technora. Voor schoten voor wedstrijdzeilers raden we Heolia® T Racing aan. Die lijn is speciaal voor schoten ontwikkeld en is iets beter trimbaar.

Constructie
Helios® T Racing is beschikbaar in een 12 strengs voorgerekte en gecoate kern met Dyneema® SK78 of SK99. De 24 strengs gevlochten mantel bestaat voor 60% uit Technora® en voor 40C% uit Polyester. Voor custom projecten zijn andere verhoudingen mogelijk.

Rek
De gemiddelde rek van Dyneema® vezel is bij breeksterkte  ca. 3,5% en op 75% van de breeksterkte ca. 2,5 %. Dyneema® is daardoor uitermate geschikt voor het gebruik bij aan de windse vallen (grootzeilval, Genua/kotterval).

Weersbestendigheid
Door de aanwezigheid van Technora® in de mantel is de UV bestendigheid iets minder goed dan bij een volpolyester mantel. Om die reden gebruiken we meestal geel Technora voor vallen.

Hitte bestendigheid
Aramides zoals Technora® smelten niet, maar vallen uiteen bij 500 graden. Daarmee kan Technora zeer grote hitte aan en is dus uitermate geschikt voor het gebruik in mantels waar  grote warmteontwikkeling onstaat.

Kleuren
Helios® T Racing is standaard in 18 kleuren beschikbaar (9 standaard kleuren polyester en twee kleuren Technora) en daarnaast op verzoek in nog eens 34 kleurencombinaties. Dus zelfs zelfs voor de meest complexe wedstrijdboot is er voldoende keuze.