Project Description

Lijn voor wedstrijdboten Albatros® Racing

Lijn voor wedstrijdboten Albatros® Racing

Albatros® SK78 Racing

Albatros® SK78 Racing is een zeer goede all-round lijn voor wedstrijdboten met een 12-strengs  full dyneema® racing kern, die zowel voorgerekt als gecoat is. Daardoor bevat de racing versie van Albatros meer Dyneema®, waardoor een mooie harde ronde kern ontstaat, die minder constructieve rek heeft dan de standaard Albatros.
Daardoor is Albatros SK78 Racing geschikt voor  toerzeilers en wedstrijdzeilers die aan de windse vallenmet zeer weinig rek willen hebben. De cover is van 24 strengs HT polyester, die zeer goed UV en weersbestendig is.

Door het voorrekken en coaten is Albatros SK78Racing® een wat stuggere lijn en daardoor iets minder geschikt voor schoten die veel getrimd worden, zoals de grootschoot en de spi schoot. Door gebruik wordt de lijn wel soepeler dus schoten waar veel spanning op komt te staan en waar weinig rek op mag zitten, zoals de genuaschoot en de spi guy worden wel regelmatig in Albatros SK78 Racing uitgevoerd.

Constructie Albatros® Racing

Kern        : 12-strengs voorgerekte en gecoate kern met 100% Dyneema® SK78 of SK99
Mantel    : 24 strengs HT Polyester in vele kleuren

Wilt u voor schoten meer grip en slijtvastheid op de lier, dan raden we Heolia® Racing aan. De vallen in Albatros® DSK78 worden altijd uitgevoerd in wit met een kleur gemixed en schoten in zwart met een kleur gemixed. U kunt Albatros DSK78 bestellen via de rope-advisor tool op deze website. U kies dan voor het profiel Dagzeiler of Kustzeiler.

Rope Advisor Tool